Sugeng Rawuh Barack Obama


Kabar wigati. Sugeng Rawuh dumateng Barack Obama. Menawi mboten wonten alangan satunggal lan sanesipun, dinten sonten Selasa legi puniko (9/11/2010) Presiden Amerika Serikat Barack Husein Obama ngawontenaken tindak jobo rangkah  ing  tlatah Jakarta Indonesia. Meniko pisawonan Obama ingkang sawau mboten kedaden, awit saderingipun sampun kaping kalih Obawa mboten marem ing penggalih amargi kahanan sakjroning ndalem Amerika Serikat.

Tamu agung ingkang kinormat saking negari “Lik Sam” (Uncle Sam) niku, salebetipun pisowonan kajadwal pinanggih Presiden Susilo Bambang Yudhoyono kapurih ngrembag hubungan Indonesia-Amerika Serikat supados munpangati kagem loro-loroning negari. Saking pinanggihan kekalihipun, kajangkah woro-woro paseduluran strategis, miwah tambahan nilai dol-dolan, mendem modal lan dum-duman teknologi.

Miturut duto ageng Indonesia kagem tlatah Amerika Serikat Dino Patti Djalal ing Kantor Presiden kolo kapengker (8/11/2010), pisowanan Presiden Barack Obama wonten Indonesia pancen sedelo, awit dinten Rebo pahing Obama mabur dateng Korea Kidul.

Hatta Rajasa, Menteri Koordinator ingkang bawahi ekonomi ugi ngarep-ngarep, pisowanan Barack Obama saget dados koco benggolo hubungan Indonesia lan Amerika Serikat. “Wonten pengarep-arep ingkang ageng kangge nglipetake nilai dol-dolan lan  mendem modal kekalih negari. Ugi dum-duman teknologi,” jare Hatta Rajasa ing koran Kompas dinten Selasa (9/10/2010).

Wektu sajroning pisawonan wonten Indonesia, miturut jadwal, bar pinanggih SBY, Barack Obama dipun uri-uri mriksani Masjid Istiqlal, paring pidato wonten Universitas Indonesia, lan ziarah ing Taman Pesarean Pahlawan Kalibata.

***

Katah tiyang gadah penggalih pisowanan Obama  saget mumpangati tumraping ekonomi Indonesia. Ananging kulo piyambak pesimis, awit Obama piyambak ing lebet ndalem Amerika Serikat kapentok-pentok ningkataken ekonominipun ingkang keblesek kolo kalih tahun kepengker.

Pratondo ekonomi ingkang dereng pulih puniko, kacermin saking gregetanipun rakyat Amerika wonten Pemilu Sela kagem milih anggota DPR dan Senator dinten-dinten kepengker. Partai Demokrat, partainipun Barack Obama, kalah telek kalian Partai Republik.

Lha wong ningkatke ekonomi negarane dewe isih tibo ngadek-tibo ngadeg, kok kapurih bantu ningkatake ekonomi negara liyane. Jenenge salah kedaden…. Opo tumon?

*****

Sumber Foto Ing Inggil: http://www.whitehouse.go

Katrangan Foto: Presiden Amerika Serikat Barack Obama gatekke kang garwo Michelle Obama duk naliko nari kalian pelajar wonten Mumbai India 7 November 2010 (Jepretan mas Pete Souza, staf Gedong Petak).

Tentang Dwiki

Simpel dalam menatap hidup dan menapaki kehidupan!
Pos ini dipublikasikan di Uncategorized dan tag , , , , , . Tandai permalink.

2 Balasan ke Sugeng Rawuh Barack Obama

  1. alhamik berkata:

    aku memang wong jowo, tapi bahasa jawaku broken. apalagi kalau jawa halus, langsung nggak ngerti. maka ada baiknya jika tulisan bapak mengenai barak obama ini dalam bahasa indonesia saja supaya semua orang faham. tulis dalam bahasa jawa halus pun, bukan barak obama ngerti.

    hamsa

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s